Összetevők: cukkini, ananász, ananászlé, cukor, pektin, aszkorbinsav. Az ananász gazdag C-vitaminban, de ezen kívül folsav, cink, kálium, magnézium, béta-karotint, B 6 vitamin, vas és kálium tartalommal is rendelkezik, jó hatással van az emésztésre bromelaint tartalma által, mangán forrás, lúgosító hatással rendelkezik és alacsony kalória tartalmú.
Összetevők: csipkebogyó, cukor, citruspektin, aszkorbinsav, citrom leve, víz. A csipkebogyó hazánk egyik legelterjedtebb gyógynövénye. Legtöbben immunerősítésre, meghűléses betegségek megelőzésére használják, magas C-vitamin tartalma miatt. A C-vitaminon kívül A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamint, pektint, ásványi anyagokat (pl.:magnézium) és aminosavakat is tartalmaz. Enyhe vizelethajtó hatása jótékonyan hat a vese működésére. Húsát diétázók, cukorbetegek is előszeretettel fogyasztják, mivel szabályozza a vércukorszintet. Előnyös a szív-és érrendszeri, keringési zavarokra, továbbá elősegíti a gyomornedvek működését, csökkenti a vérnyomást valamint stressz oldó hatású is.
Összetevők: csipkebogyó, alma, citruspektin, aszkorbinsav, citrom leve, víz. A csipkebogyó hazánk egyik legelterjedtebb gyógynövénye. Legtöbben immunerősítésre, meghűléses betegségek megelőzésére használják, magas C-vitamin tartalma miatt. A C-vitaminon kívül A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamint, pektint, ásványi anyagokat (pl.:magnézium) és aminosavakat is tartalmaz. Enyhe vizelethajtó hatása jótékonyan hat a vese működésére. Húsát diétázók, cukorbetegek is előszeretettel fogyasztják, mivel szabályozza a vércukorszintet. Előnyös a szív-és érrendszeri, keringési zavarokra, továbbá elősegíti a gyomornedvek működését, csökkenti a vérnyomást valamint stressz oldó hatású is. Az alma is igazi C-vitamin bomba, ráadásul egy kvercetin nevezetű antioxidáns is található benne, ami immunerősítő. Többféle ásványi anyag és nyomelem mint foszfor, B1 vitamin, kálium, kalcium, cink, fluor, jód, szelén, A-vitamin, phloretin és epicatechin tartalma is említésre méltó. Természetes antihisztamin és Klorogénsav forrás, rosttartalma kifejezetten magas viszont kevés kalóriát tartalmaz. Jó hír, hogy az almában található tápanyagok többsége a feldolgozást is jól viselik.
Összetevők: cukkini, eritrit, citrom, citruspektin, aszkorbinsav, fahéjrúd, vanília. A termék cukorbeteg és Reg-enor étrendben is fogyasztható.
Összetevők: cukkini, cukor, citrom, pektin, aszkorbinsav, fahéjrúd, vanília.
Összetevők: cukkini, gyömbér, kandírozót gyömbér, cukor, citromleve, fahéj, vanília, pektin, aszkorbinsav.
Összetevők: kökény, cukor, citruspektin, aszkorbinsav, víz. Többnyire elsétálunk a kékes színű termés mellett, és nem is gondolnánk, milyen finomságok készülhetnek belőle. A kökény, mint gyógynövény a rózsafélék családjához tartozik, azon belül pedig a szilvafélékhez. Kevesen tudják, de rengeteg jótékony hatása van, így nem csak remek íze miatt érdemes használni. A bogyójából készült lekvárt első sorban vad húsok mellé szokták felszolgálni, hiszen ezeket tökéletesen kiegészíti a kökény savanykás íze. Bogyója magas C-vitamin-tartalommal rendelkezik; bővelkedik flavonoidokban, jótékony hatással bír többek között a szív- és érrendszerre; a terméséből készült lekvár emésztési zavarokra is alkalmas, erősen összehúzó, enyhe sebgyógyító és erősen szorító hatású.
Összetevők: mirabella szilva, cukor, dzsemfix (fruktóz, amidált pektinek, citromsav, dextróz, szorbinsav, pálmaolaj). Cseresznyeszilva, mirabella vagy ahogy a legtöbben ismerik: fosóka szilva. Termése gömbölyű, melynek színe sárga, vagy piros, kellemes édeskés-savanykás ízű. A fosóka elnevezés nem véletlen, a rost, a szorbit és a szatén tartalom elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben. Lédús, kalóriaszegény, A és B vitamin és a béta-karotin valamint ásványokban és más összetevőkben gazdag.
Összetevők: sárgarépa, eritrit, citrom, citruspektin, aszkorbinsav, víz, borókabogyó. A termék cukorbeteg és Reg-enor étrendben is fogyasztható.
Összetevők: sütőtök, cukor, citrom, pektin, aszkorbinsav, víz, fűszerek
Összetevők: sütőtök, eritrit, citrom, citruspektin, aszkorbinsav, víz, fűszerek