Ajándék mézdoboz Korlátozott számban elérhető, igény szerint variálható méz összeállítással. Választható mézeink: (4 x 250 gramm) Akácméz, Napraforgóméz, Repceméz, Hársméz, Nyári virágméz (Hárs és Vadszőlő), Nyári virágméz (Kocsord és Vadmurok), Tavaszi virágméz, Akácméz dióágyon. Összeállításról érdeklődjetek Nálunk. +36308212303
Akácméz Világos színű, hosszú ideig folyékony állapotát megőrző, kellemes, enyhe ízű, akácvirág illatú méz. Egyes mézek fajtájukból adódóan hajlamosak a kristályosodásra. Ez egy természetes folyamat, amely következtében szilárd állagot kapunk. Tedd langyos vízbe a mézet, és újra élvezheted folyékony állapotában. Kerüld a 40C feletti ételekben/italokban való felhasználását, hiszen jótékony tulajdonságai a meleg hatására csökkenhetnek! Mindig kihűlt állapotban add hozzá a mézet, fogyasztás előtt.
Hársméz A hársméz színe világos - sárga, és - barna lehet. Illata hársvirágra emlékeztet. Íze markáns és kellemes utóíz jellemzi. Egyes mézek fajtájukból adódóan hajlamosak a kristályosodásra. Ez egy természetes folyamat, amely következtében szilárd állagot kapunk. Tedd langyos vízbe a mézet, és újra élvezheted folyékony állapotában. Kerüld a 40C feletti ételekben/italokban való felhasználását, hiszen jótékony tulajdonságai a meleg hatására csökkenhetnek! Mindig kihűlt állapotban add hozzá a mézet, fogyasztás előtt.
A lépesméz a méhészeti termékek közül az eredeti formában forgalomba kerülő termék. A méhek a begyűjött nektárt a méhsejtekben tárolják, azt érlelik és amint a víztartalmát a megfelelő szintre csökkentették viaszlapokkal lezárják a méhsejteket. A mézes lépeket daraboljuk, becsomagoljuk és a fogyasztókhoz érintetlen tiszta méz kerül, amely nem ment át semmilyen egyéb folyamaton. A lépesméz ehető részei közé soroljuk a mézet és a viaszsejteket is. A levágott lépesméz darabot vegyük a szánkba, majd alaposan rágjuk össze, egészen addig, amíg a viaszsejtekből ki nem préselődik az összes méz. Ezután, a megrágott viaszdarabot ki is lehet köpni, ám vannak, akik inkább lenyelik azt. Ennek semmi akadálya, hiszen a lépesméz minden része emberi fogyasztásra is alkalmas, energiában gazdag és igen nagy biológiai értékkel bír
Napraforgóméz Sárga színű, erős, jellegzetes illatú méz. A krémméz meleg helyen folyékonnyá válhat, hidegen hosszabb időt tárolva durvább kristályossá. Ezek nem tekinthetőek hibának. Egyes mézek fajtájukból adódóan hajlamosak a kristályosodásra. Ez egy természetes folyamat, amely következtében szilárd állagot kapunk. Tedd langyos vízbe a mézet, és újra élvezheted folyékony állapotában. Kerüld a 40C feletti ételekben/italokban való felhasználását, hiszen jótékony tulajdonságai a meleg hatására csökkenhetnek! Mindig kihűlt állapotban add hozzá a mézet, fogyasztás előtt.
A propolisz tinktúrát fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt a következőkre javasoljuk: általános immunerősítésre, étvágy növelésére, szájüregi és felső légúti megbetegedések megelőzésére és enyhítésére. Általános alkalmazási javaslat: napi 2-3 alkalommal 20 csepp.
Repceméz A repceméz nagyon könnyen kristályosodik, kikristályosodva szinte fehérré válik, és nagyon finomszemcsés, krémes megjelenést kap. A krémméz a természetes kristályosodás közben, folyamatosan kevert mézet jelenti. A keverés hatására egyenletes, finomszemcsés, krémes lesz a kristályosodó méz. A keverésen kívül semmi más beavatkozás nem történik. Egyes mézek fajtájukból adódóan hajlamosak a kristályosodásra. Ez egy természetes folyamat, amely következtében szilárd állagot kapunk. Tedd langyos vízbe a mézet, és újra élvezheted folyékony állapotában. Kerüld a 40C feletti ételekben/italokban való felhasználását, hiszen jótékony tulajdonságai a meleg hatására csökkenhetnek! Mindig kihűlt állapotban add hozzá a mézet, fogyasztás előtt.
Tavaszi virágméz Íze, illata, zamata sokféle, de jellemzően erős, dinamikus ízekben gazdag. Egyes mézek fajtájukból adódóan hajlamosak a kristályosodásra. Ez egy természetes folyamat, amely következtében szilárd állagot kapunk. Tedd langyos vízbe a mézet, és újra élvezheted folyékony állapotában. Kerüld a 40C feletti ételekben/italokban való felhasználását, hiszen jótékony tulajdonságai a meleg hatására csökkenhetnek! Mindig kihűlt állapotban add hozzá a mézet, fogyasztás előtt.