Mohácsi Kosár Bevásárló Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Méz, méhészeti termékek

Szűrés
Új termékek
Csak új termékek
Allergének
tojásmentes
gluténmentes
cukormentes
állatkísérlet-mentes
biodinamikus, bio
pálmaolaj-mentes
tejmentes
vegán
SLS-mentes
parabénmentes
vegyszermentes
tartósítószer-mentes
További szűrők
Ár szerint

Ajándék mézdoboz

Ajándék mézdoboz Korlátozott számban elérhető, igény szerint variálható méz összeállítással. Választható mézeink: (4 x 250 gramm) Akácméz, Napraforgóméz, Repceméz, Hársméz, Nyári virágméz (Hárs és Vadszőlő), Nyári virágméz (Kocsord és Vadmurok), Tavaszi virágméz, Akácméz dióágyon. Összeállításról érdeklődjetek Nálunk. +36308212303

8000 Ft / db
8000 Ft/db

Akácméz

Akácméz  Világos színű, hosszú ideig folyékony állapotát megőrző, kellemes, enyhe ízű, akácvirág illatú méz. Egyes mézek fajtájukból adódóan hajlamosak a kristályosodásra. Ez egy természetes folyamat, amely következtében szilárd állagot kapunk. Tedd langyos vízbe a mézet, és újra élvezheted folyékony állapotában.  Kerüld a 40C feletti ételekben/italokban való felhasználását, hiszen jótékony tulajdonságai a meleg hatására csökkenhetnek! Mindig kihűlt állapotban add hozzá a mézet, fogyasztás előtt.

2500 Ft / üveg
5000 Ft/kg
...

Akácméz

Termelői akácméz Világos színű, kellemes illatú, különleges minőségű desszertméz, mely a Magyarországon termelt mézek közül a legismertebb, legelterjedtebb, különleges minősége miatt Hungarikumnak számít. Az egyik legnehezebben kristályosodó mézfajta. Fogyasztását minden formában javasoljuk, önmagában, ital ízesítésére, sütés-főzéshez is kiváló.

4000 Ft / üveg
4000 Ft/kg

Akácméz dióágyon 330 g

Akácméz dióágyon  

2500 Ft / üveg
2500 Ft/üveg

Hársméz

Hársméz A hársméz színe világos - sárga, és - barna lehet. Illata hársvirágra emlékeztet. Íze markáns és kellemes utóíz jellemzi. Egyes mézek fajtájukból adódóan hajlamosak a kristályosodásra. Ez egy természetes folyamat, amely következtében szilárd állagot kapunk. Tedd langyos vízbe a mézet, és újra élvezheted folyékony állapotában.  Kerüld a 40C feletti ételekben/italokban való felhasználását, hiszen jótékony tulajdonságai a meleg hatására csökkenhetnek! Mindig kihűlt állapotban add hozzá a mézet, fogyasztás előtt.

1800 Ft / üveg
3600 Ft/kg

Lépesméz

A lépesméz a méhészeti termékek közül az eredeti formában forgalomba kerülő termék. A méhek a begyűjött nektárt a méhsejtekben tárolják, azt érlelik és amint a víztartalmát a megfelelő szintre csökkentették viaszlapokkal lezárják a méhsejteket. A mézes lépeket daraboljuk, becsomagoljuk és a fogyasztókhoz érintetlen tiszta méz kerül, amely nem ment át semmilyen egyéb folyamaton. A lépesméz ehető részei közé soroljuk a mézet és a viaszsejteket is. A levágott lépesméz darabot vegyük a szánkba, majd alaposan rágjuk össze, egészen addig, amíg a viaszsejtekből ki nem préselődik az összes méz. Ezután, a megrágott viaszdarabot ki is lehet köpni, ám vannak, akik inkább lenyelik azt. Ennek semmi akadálya, hiszen a lépesméz minden része emberi fogyasztásra is alkalmas, energiában gazdag és igen nagy biológiai értékkel bír

1000 Ft / db
1000 Ft/doboz

Napraforgóméz

Többféle méztípus létezik, az egyik legkülönlegesebb, rendkívül kellemes illatú a napraforgó méz. Előállítása napraforgóból történik. Az Alföldön, hazánk déli síkságain találhatók nagyobb napraforgó ligetek. Itt gyűjthető a különleges aromájú, aranysárga színű méz.   Napraforgó méz jellemzői: A napraforgó méz aranysárga színű, mely később sötétebbé válik. Rendkívül kellemes illatú, aromás, ízletes, de enyhén savanykás ízű fajta méz. Állaga lány, gyorsan krémesedő, mivel magas a szőlőcukor tartalma, ezért hamar kristályosodik. Tárolása során két részre válik szét. Az egyik rész folyékonnyá alakul, a másik pedig – az üveg alján, kristályos szerkezetűvé alakul át. Ez a kristályosodási folyamat jelzik, hogy a méz valóban teljesen természetes eredetű. A napraforgó mézek savas kémhatásúak – pH értékül 4,5-3,6 között változhat, így azoknak nem ajánlott, akiknek magas a gyomorsavuk.   Napraforgó méz jótékony hatásai: Posztata betegségekre Lázas állapotra, gyulladáscsökkentő Szervezeterősítő Koleszterinszint csökkentő Fertőtlenítő Görcsoldó Vizelethajtó Általános immunrendszer erősítő hatással rendelkezik, mint a legtöbb méz. Magas ásványi anyag és E vitamin tartalmának köszönhetően fogyasztása jótékonyan hat a belekre, szívre, gyomorra, vesére, tüdőre is.   Fogyasztása   Fogyasztható önmagában, vagy kávéba, teába keverve is. Sütéshez-főzéshez is ajánlott, de akár kenyérre kenve is fogyasztható. Különlegesen ajánlott mézeskalácssütéshez, mert kesernyés-savanykás ízével különleges aromát ad a süteményeknek. Erős aranysárga színétől pedig csodálatosan szép árnyalatú lesz a mézeskalács. Húsok pácolásához, saláták ízesítéséhez is alkalmazható, hiszen igen kellemes, különleges ízt ad az ételeknek, az aromákat pedig sokkal intenzívebbé teszi.    (1kg-os üveg esetén +200Ft/üveg betétdíjat kell fizetni. Természetesen csereüveg esetén nem kell fizetni betétdíjat.) 

2000 Ft / üveg
4000 Ft/kg

Napraforgóméz

Napraforgóméz Sárga színű, erős, jellegzetes illatú méz. A krémméz meleg helyen folyékonnyá válhat, hidegen hosszabb időt tárolva durvább kristályossá. Ezek nem tekinthetőek hibának. Egyes mézek fajtájukból adódóan hajlamosak a kristályosodásra. Ez egy természetes folyamat, amely következtében szilárd állagot kapunk. Tedd langyos vízbe a mézet, és újra élvezheted folyékony állapotában.  Kerüld a 40C feletti ételekben/italokban való felhasználását, hiszen jótékony tulajdonságai a meleg hatására csökkenhetnek! Mindig kihűlt állapotban add hozzá a mézet, fogyasztás előtt.

1800 Ft / üveg
3600 Ft/kg

Nyári virágméz

Nyári virágméz Íze, illata, zamata sokféle, de jellemzően erős, dinamikus ízekben gazdag.  Egyes mézek fajtájukból adódóan hajlamosak a kristályosodásra. Ez egy természetes folyamat, amely következtében szilárd állagot kapunk. Tedd langyos vízbe a mézet, és újra élvezheted folyékony állapotában.  Kerüld a 40C feletti ételekben/italokban való felhasználását, hiszen jótékony tulajdonságai a meleg hatására csökkenhetnek! Mindig kihűlt állapotban add hozzá a mézet, fogyasztás előtt.

2500 Ft / üveg
5000 Ft/kg

Propolisz tinktúra

A propolisz tinktúrát fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt a következőkre javasoljuk: általános immunerősítésre, étvágy növelésére, szájüregi és felső légúti megbetegedések megelőzésére és enyhítésére. Általános alkalmazási javaslat: napi 2-3 alkalommal 20 csepp.

2000 Ft / db
2000 Ft/db
...

Repceméz

Repceméz Az egyik legkönnyebben kristályosodó mézünk, pergetés után néhány nappal finom, aprószemcsésen bekristályosodik magas szőlőcukortartalma miatt, színe világossárga. Krémszerű állaga miatt egyre többen kedvelik. Legkevésbé savas mézfajtánk, gyomorsavtúltengés estén javasolt. Magas vastartalma miatt vérszegénység esetén ajánlott. Enyhe zamatú.

3000 Ft / üveg
3000 Ft/kg

Repceméz

Repceméz A repceméz nagyon könnyen kristályosodik, kikristályosodva szinte fehérré válik, és nagyon finomszemcsés, krémes megjelenést kap. A krémméz a természetes kristályosodás közben, folyamatosan kevert mézet jelenti. A keverés hatására egyenletes, finomszemcsés, krémes lesz a kristályosodó méz. A keverésen kívül semmi más beavatkozás nem történik. Egyes mézek fajtájukból adódóan hajlamosak a kristályosodásra. Ez egy természetes folyamat, amely következtében szilárd állagot kapunk. Tedd langyos vízbe a mézet, és újra élvezheted folyékony állapotában.  Kerüld a 40C feletti ételekben/italokban való felhasználását, hiszen jótékony tulajdonságai a meleg hatására csökkenhetnek! Mindig kihűlt állapotban add hozzá a mézet, fogyasztás előtt.

1800 Ft / üveg
3600 Ft/kg