Mohácsi Kosár Bevásárló Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Levél zöldségek

Szűrés
Új termékek
Csak új termékek
Allergének
tojásmentes
gluténmentes
cukormentes
állatkísérlet-mentes
biodinamikus, bio
pálmaolaj-mentes
tejmentes
vegán
SLS-mentes
parabénmentes
vegyszermentes
tartósítószer-mentes
További szűrők
Ár szerint

Mángold

250g-os kiszerelésben (csomóba kötve) A mángold egy rég elfeledett magyar főzeléknövény, mely a céklával áll legközelebbi rokonságban. A spenóthoz hasonlóan legegyszerűbb elkészíteni, de a felhasználás módjainak se szeri, se száma. Imádja a fokhagymát és ami a fűszerezését illeti...bármit elvisel. ;-)  Nyersen:  zöldturmixok ideális alapját képezi (banánnal, almával, bármi mással), keverhetjük salátához, de önmagában, vékonyra szelve egy citrusos öntettel rendhagyó salátát varázsolhatunk belőle Főzve:     krémlevesként, főzeléknek, köretnek (pl: hagymával, fokhagymával és/vagy tört krumplival), zöldségfasírthoz, "spenótos" tésztaként tejszínnel vagy anélkül, házi tészta színezésére, levélméreténél fogva tölteni lehet bele, mint a káposztába, vagy szőlőlevélbe, rakottnak vagy lasagneba tészlapok helyett, levélnyele édesen vagy savanyúságnak (akár fermentálható is)... Nagyon gazdag A-, B1-, B2-, C-, K-vitaminban és jelentős mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat. A szerves savak (oxálsav, almasav, citromsav) mellett foszfor, kálium, kálcium, vas és magnézium is jelen van a növényben. Összetevői segítik a glükóz-anyagcserét, vagyis csökkenti a vércukorszintet. Így cukorbetegek számára különösen javasolt a fogyasztása.

500 Ft / csomó
2000 Ft/kg

Mángold

250 g / 500 g / 750 g-os kiszerelésben (csomóba kötve) A mángold egy rég elfeledett magyar főzeléknövény, mely a céklával áll legközelebbi rokonságban. A spenóthoz hasonlóan legegyszerűbb elkészíteni, de a felhasználás módjainak se szeri, se száma. Imádja a fokhagymát és ami a fűszerezését illeti...bármit elvisel. ;-)  Nyersen:  zöldturmixok ideális alapját képezi (banánnal, almával, bármi mással), keverhetjük salátához, de önmagában, vékonyra szelve egy citrusos öntettel rendhagyó salátát varázsolhatunk belőle Főzve:     krémlevesként, főzeléknek, köretnek (pl: hagymával, fokhagymával és/vagy tört krumplival), zöldségfasírthoz, "spenótos" tésztaként tejszínnel vagy anélkül, házi tészta színezésére, levélméreténél fogva tölteni lehet bele, mint a káposztába, vagy szőlőlevélbe, rakottnak vagy lasagneba tészlapok helyett, levélnyele édesen vagy savanyúságnak (akár fermentálható is)... Nagyon gazdag A-, B1-, B2-, C-, K-vitaminban és jelentős mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat. A szerves savak (oxálsav, almasav, citromsav) mellett foszfor, kálium, kálcium, vas és magnézium is jelen van a növényben. Összetevői segítik a glükóz-anyagcserét, vagyis csökkenti a vércukorszintet. Így cukorbetegek számára különösen javasolt a fogyasztása.

1000 Ft750 Ft / csomó
1500 Ft/kg

Mikrozöldek

75g-os zacskóban napraforgó, borsó és retek egyvelege. A mikrozöld elnevezés az angolban használatos microgreens kifejezés szó szerinti fordítása, ami apró hajtásokat, pici növénykéket (palántákat) jelent. Tulajdonképpen a csíra utáni állapot, mikor a növény elkezd nőni és megjelenik rajta a két sziklevél. Ezek az apróságok a superfood (vagyis szuper élelem) kategóriába tartoznak, mert koncentráltan tartalmazzák mindazokat az ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat, amelyek a kifejlett növényben is megtalálhatóak. A mikrozöldségek tápértéke nagyobb, mint a csíráké, és ugyanannyi mag felhasználásával az egyszerű csíra mennyiségénél többször nagyobb mennyiség termelhető. Vitaminbomba a szervezetnek, melyet önmagában, vajaskenyérre, szendvicsbe vagy salátába téve fogyaszthatunk. De zöldturmixban is megállja a helyét, illetve díszíthetünk vele feltálalt ételt vagy hidegtálat is.  Napraforgó: kitűnő fehérjeforrás (pl: vegetáriánusoknak),  A-, többféle B-, E-, és K-vitamint, valamint kálciumot, vasat, rezet, káliumot, szelént, cinket, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz, nagy mennyiségben található benne lecitin és egy jó hír a speciális étrenden lévőknek: alacsony kalóriatartalma. Borsó:  kimagasló a C-vitamin tartalma, de ez mellett bőségesen tartalmaz A-, B3-, B9- és K-vitalminokat, valamint kálciumot, vasat, magnéziumot, foszfort és káliumot. Alacsony a kalóriatartalma, mint fenti társának. Nem mellesleg a napraforgóval egyetemben ez a gyerekek kedvence. Retek: gazdag C-, E-vitaminban, karotinoidban, káliumban, vasban, cinkben, magnézimban, rézben, valamint a káposzta-félék képviselőire oly jellemző polifenolokban. Retek-imádóknak jelezzük, hogy ebben a formában a legintenzívebb ízű hónapos kedvencük.

900 Ft / csomag
12000 Ft/kg