Mások ezeket rendelték

Körtelé 100%
Körtelé, kizárólag saját termesztésű gyümülcs felhasználásával, 100%-os gyümölcstartalom, tartósítószer nélkül!


Mikrozöldek
75g-os zacskóban napraforgó, borsó és retek egyvelege. A mikrozöld elnevezés az angolban használatos microgreens kifejezés szó szerinti fordítása, ami apró hajtásokat, pici növénykéket (palántákat) jelent. Tulajdonképpen a csíra utáni állapot, mikor a növény elkezd nőni és megjelenik rajta a két sziklevél. Ezek az apróságok a superfood (vagyis szuper élelem) kategóriába tartoznak, mert koncentráltan tartalmazzák mindazokat az ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat, amelyek a kifejlett növényben is megtalálhatóak. A mikrozöldségek tápértéke nagyobb, mint a csíráké, és ugyanannyi mag felhasználásával az egyszerű csíra mennyiségénél többször nagyobb mennyiség termelhető. Vitaminbomba a szervezetnek, melyet önmagában, vajaskenyérre, szendvicsbe vagy salátába téve fogyaszthatunk. De zöldturmixban is megállja a helyét, illetve díszíthetünk vele feltálalt ételt vagy hidegtálat is. Napraforgó: kitűnő fehérjeforrás (pl: vegetáriánusoknak), A-, többféle B-, E-, és K-vitamint, valamint kálciumot, vasat, rezet, káliumot, szelént, cinket, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz, nagy mennyiségben található benne lecitin és egy jó hír a speciális étrenden lévőknek: alacsony kalóriatartalma. Borsó: kimagasló a C-vitamin tartalma, de ez mellett bőségesen tartalmaz A-, B3-, B9- és K-vitalminokat, valamint kálciumot, vasat, magnéziumot, foszfort és káliumot. Alacsony a kalóriatartalma, mint fenti társának. Nem mellesleg a napraforgóval egyetemben ez a gyerekek kedvence. Retek: gazdag C-, E-vitaminban, karotinoidban, káliumban, vasban, cinkben, magnézimban, rézben, valamint a káposzta-félék képviselőire oly jellemző polifenolokban. Retek-imádóknak jelezzük, hogy ebben a formában a legintenzívebb ízű hónapos kedvencük.


Orientál mix - 150 g
150 g-os kiszerelésben Kicsit bővebben az Orientál mixről... Összetételét tekintve azonos arányban tartalmaz 6 féle ázsiai levélzöldet, úgy mint: - mibuna (keskenyebb, puha, zöld levelű) - Red Giant salátamustár (kerek, bordó levelű) (a "frizé" változatot külön megtaláljátok a webshopban) - Shangai pak choi - (zöld levelű bébi pak choi) (nagy testvérét megtaláljátok a webshopban) - komatsuna - japán mustárspenót (zöld, fakanálra emlékeztető levelekkel) - mizuna (zöld, szeldelt levelű) (önállóan megvásárolható a webshopban) - Wong Bok kínai kel (zöld, szintén fakanálra emlékeztető levélformával) Érdekesség, hogy ezek mindegyike tulajdonképpen káposztaféle. Az ázsiai káposzták változatosan felhasználhatók nyersen vagy főzve, de nem érdemes őket túl hosszú hőhatásnak kitenni mert roppanósságukat és ízüket is elvesztik. Jellegzetes fogyasztási módjuk hús vagy zöldség alaplevekkel készült ázsiai levesekben, tálalás előtt hozzáadva. A keleti ízek eléréséhez használhatunk hozzájuk szójaszószt, gyömbért, fokhagymát, szezámmagot, földimogyorót, koriandert; de fűszerezhetők köménymaggal, mustárral, petrezselyemmel is.