Termelőink
A "Fogadj el" Alapítvány 1991 óta működik Szajkon. Elsődleges célja az iskolarendszerből kikerült fogyatékkal élő fiatalok gondozása, fejlesztése, munkára nevelése. Ennek megvalósításaként 1995 óta működteti a Fogyatékosok Napközi Otthonát, ahol a fiatalokat speciális módszerekkel fejleszti. A fejle ... (tovább)
Kedves Érdeklődők, Tyúkjaink nálunk kelnek és nevelkednek fel. Szabadtartásban vannak tartva. Egész nap kijárhatnak kapirgálni. Lehető legtermészetesebb módon igyekszünk nekik életteret biztosítani. A takarmányukhoz szükséges alapanyagokat, helyi gazdáktól és termelőktől szerezzük be. Kiemelten font ... (tovább)
Dalmer Péter őstermelő és kistermelő - Mohács-Szőlőhegy
Feleségemmel és 5 gyermekemmel élek külterületen, a birtokunkon, ahol a család önellátásából indulunk ki és így jutunk a felesleg eladásáig, ami a garancia arra, hogy a legnagyobb gonddal, figyelemmel és a lehető legtermészetesebb módon termel ... (tovább)
Kedves Vásárlók!
Hálásak vagyunk az érdeklődésért!
Az ÉletPékBistro az álomunk, az útunk és az életvitelünk... Fel nem adjuk, le nem térünk róla míg élünk... - Deák Gabriella és Csiba Laci és Morphesuka
Nyitott szívvel és nagy hálával ossztjuk meg Veletek!
Kik vagyunk? Helyi kézművesek...
Mit s ... (tovább)
Már gyerekkorom óta tartottunk otthon fürjeket, és készítünk belőle termékeket a család számára. 2024-ben elkezdtük az újbóli tartásukat, hogy minél több ember megismerkedjen minél több fürjterméket. Nagyon kevés ember tud a fürjtojás rengeteg jótékony hatásáról. Nem véletlenül alkalmazzák kúraszerű ... (tovább)
Háy István őstermelő - Himesháza
Himesházán 2010 óta foglalkozom méhekkel, jelenleg száz méhcsaláddal. Fontosnak tartom a minőséget, legnagyobb sikerem 2016-ban repcemézemmel értem el, amit az év mézének választottak Magyarországon, ezután ez a méz képviselte hazánkat a 2017-es méhészeti világkiáll ... (tovább)
A Heppenheimer család
A Baranya megyei Márokon, szabadtartású tyúkokkal, tojástermeléssel és száraztészta készítéssel foglalkozunk.
A Heppenheimer száraztészták csak kapirgálós tyúktojásból és lisztből készülnek csakúgy, mint régen.
Akkoriban nem ismerték a pazarlást, ezért, amikor több volt a ke ... (tovább)
2013-óta foglalkozunk tejtermeléssel és feldolgozással. Székelyszabar dombos legelőin állatainkat szabadon, legelőre alapozott tartással tartjuk. Gazdaságunk kis családi gazdaság, körülbelül 30 hektáron gazdálkodunk, 10 db jersey fajtájú tehenünk van, amiknek magas zsírtartalmú teje tökéletesen alka ... (tovább)
Németh Ferenc vagyok, mohácsi őstermelő. Családi gazdaságunk a Mohács szigeten található, 2 hektáron kertészkedünk 1988 óta. Kínálatunkban sokféle zöldség megtalálható, termesztünk fűszerpaprikát is, melyet saját magunk örlünk. Kistermelői engedélyünk is van, így a saját eper termésünkből készítünk ... (tovább)
Schäffer Gyümölcs egy családi vállalkozás, mely Mohácson végzi termelői tevékenységét. Tevékenységünk középpontjában a saját termelésű gyümölcsök és az ebből készült termékek állnak. Elsősorban homoktövis-velő értékesítésével foglalkozunk, de emellett körte- és szőlőlevet is készítünk. Minden termék ... (tovább)
Ahogy nagyanyáink készítették! A hagyományos értékék szem előtt tartsa mellet fontos az egészséges táplálkozás, ezért termékeim között megtalálhatók a hagyományos adalék anyagoktól mentes és a manapság egyre kedveltebb élesztő nélküli (vad)kovásszal készült kézműves pék termékek. ... (tovább)
Családi gazdaságunk a Mohácsi szigetben Dunafalva határában található. Egy száz éves tanya újraélesztésével jött létre. Számunkra a tanya otthon és munkahely egyszerre. Próbáljuk a hagyományos parasztgazdaságot figyelembe véve szervezni a gazdaságunk működését. Az állatoknak szükséges takarmány jó r ... (tovább)
Levél- és egyéb zöld(ség)ek szeretettel termelve…
Valahol réges-régen (úgy 2011 táján) egy messzi, messzi… no nem galaxisban, de egy távoli országban megszületett egy álom, mely igen lassan öltött csak testet. Kezdődött a mű dolgok (túlfinomított/feldolgozott élelmiszerek), vegyszerek (sampon, tusf ... (tovább)
10 éve foglalkozunk zöldség- és gyümölcstermesztéssel saját, illetve bérelt területeken, 5-6 hektáron, 6 éve kezdtünk bele a feldolgozott termékek előállításába. A vegyszermentes termesztésre törekszünk, ha muszáj permeteznünk, akkor nem felszívódó szereket használunk, melyeket az ökológiai gazdálko ... (tovább)