Mohácsi Kosár Bevásárló Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Dalmer-birtok

Dalmer-birtok

Dalmer Péter őstermelő és kistermelő - Mohács-Szőlőhegy

Feleségemmel és 4 gyermekemmel élek külterületen, a birtokunkon, ahol a család önellátásából indulunk ki és így jutunk a felesleg eladásáig, ami a garancia arra, hogy a legnagyobb gonddal, figyelemmel és a lehető legtermészetesebb módon termeljük meg és dolgozzuk fel terményeinket.

Így lesz a vevőink számára is magas minőségű az áru, hiszen a családunk asztalára is ugyanaz kerül nap, mint nap.

A biodiverzitás és ökologikus gondolkozás vezérel, így folyamatosan bővítjük 2009 óta a birtok méretét és fajgazdagságát, illetve mulcsolunk, sőt komposzthagyó mélymulcsos kertrészünk is egyre nagyobb és gazdagabb. Igyekszünk a lehető legjobban a természetes folyamatok segítői lenni. Minél inkább permetszer nélkül. (Sajnos még nem 100%-ban sikerül mindent így megmenteni, de igyekszünk tanulni a megfelelő módszereket.) Műtrágya nem fordul elő nálunk, csakis közeli állattartóktól szerzünk be trágyát a talajjavításhoz. Hibrid fajokat is kerüljük, igyekszünk saját magfogással dolgozni, tájfajtákat gyűjteni, azokat újra- és újravetni minden évben.

Termékpalettánkon gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, tyúktojás, savanyúságok, (ecetes és fermentált egyaránt) befőttek, szörpök, gyümölcslevek vannak, abszolút szezonális kínálattal. Feldolgozott áruink tartósítószerek, színezékek nélkül készülnek. Csomagolóanyagainkat igyekszünk minimalizálni és újrahasználató/újrahasznosítható anyaggal megoldani. A gombatermesztés a következő lépés, amin már dolgozunk, hogy mielőbb emelhessünk a termelt mennyiségeken, hogy eladni valónak is jusson. Valamint reméljük, hogy hamarosan családi gazdasággá válhatunk.

Célunk támogatni azokat, akik az 50 km-es diétát akarják tartani, illetve minél tisztább, egészségesebb ételeket fogyasztani, vagy a helyi értékeket erősíteni.

Vedd a helyit és a frisset, egészségeset!

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
tojásmentes
gluténmentes
cukormentes
állatkísérlet-mentes
biodinamikus, bio
pálmaolaj-mentes
tejmentes
vegán
SLS-mentes
parabénmentes
vegyszermentes
tartósítószer-mentes
Ár szerint
...

100%-os fehér szőlőlé

100 % rostos, fehér szőlőlé hőkezeléssel tartósítva. Hozzáadott cukrot, tartósítószert, ízesítőt, színezéket NEM tartalmaz! Vegyes fehérszőlőből készült, de már önmagában is finom, édes természetesen.   Legalább duplájára hígítva szoktuk itthon legtöbbször fogyasztani. Hűs szódával még frissítőbb. A gyerekeink ilyenkor csak "gyerekfröccsnek" nevezik. :)   Minőségét megőrzi: hűtés nélkül 12 hónapig. Felbontás után hűtőben tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. A termék alján leüllepedés és kikristályosodás előfordulhat, mely természetes folyamat és fogyasztható ezután is.

1000 Ft / üveg
1000 Ft/l
...

100%-os vörös szőlőlé

100 % rostos, vörös szőlőlé hőkezeléssel tartósítva. Hozzáadott cukrot, tartósítószert, ízesítőt, színezéket NEM tartalmaz! Oportó szőlőből készült, de nagyon édes eredendően.   Legalább duplájára hígítva szoktuk itthon legtöbbször fogyasztani. Hűs szódával még frissítőbb. A gyerekeink ilyenkor csak "gyerekfröccsnek" nevezik. :)   Minőségét megőrzi: hűtés nélkül 12 hónapig. Felbontás után hűtőben tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. A termék alján leüllepedés és kikristályosodás előfordulhat, mely természetes folyamat és fogyasztható ezután is.

1000 Ft / üveg
1000 Ft/l

Birsalma lekvár

Birsalma lekvár (320 ml) Összetevők: Birsalma és cukor. (Nem kerül bele annyi cukor, mint a legtöbb háztartásban, de a birsalma nálunk az egyetlen lekvár, amibe azért kerül cukor. Maximum 10 %-ban tartalmaz hozzáadott cukrot.) A birsalma leghíresebb a pektintartalmáról, amiről azt lehet tudni, hogy vízben oldódó rostos anyag, amivel nagyon kiváló támogatója az emésztőrendszernek és az immunrendszernek. Emiatt a lekvárja is jó sűrű. Antioxidánsként is kiváló,  de ajánlják ingadozó vérnyomás estén is minél több birs fogyasztását, ahogyan a rákos megbetegedésebn szenvedőknek is. A-, B-, C- és P-vitaminban is gazdag. Ásványianyagtartalma: kálium, vas, magnézium, cink.   Minőségét megőrzi bontatlanul gyártási időtől 12 hónapig. Felbontás után hűtve tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó.

800 Ft / üveg
2.5 Ft/ml
...

Bodzabogyó szörp

Bodzaszörp 500 ml-es üvegpalackban Minőségét megőrzi bontatlanul gyártási időtől 12 hónapig. Felbontás után hűtve tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. Összetevők: Víz, cukor, bodzavirágzat és citromsav.

1000 Ft / üveg
2000 Ft/l

Bodzaszörp

Bodzaszörp 500 ml-es üvegpalackban Minőségét megőrzi bontatlanul gyártási időtől 12 hónapig. Felbontás után hűtve tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. Összetevők: Víz, cukor, bodzavirágzat és citromsav.

1000 Ft / üveg
2000 Ft/l

Cérnametélt

Száraztészta tyúktojásból 100 g A klasszikus cérnametélt a vasárnapi húslevesbe például   Saját, kapirgálós tyúkjaink tojásából készült, emiatt nagyon szép sárga a színe. (10 tojás 1 kg liszthez) Levesbetétnek ajánljuk.   Főzési idő: 3-4 perc Összetevők: Liszt és tojás. Száraz, hűvös helyen tárolandó.

400 Ft / csomag
4000 Ft/kg

Csipetke tészta

Száraztészta tyúktojásból   Saját, kapirgálós tyúkjaink tojásából készült, emiatt nagyon szép sárga a színe. (10 tojás 1 kg liszthez) Levesekbe (főként bablevesbe szeretjük), de pörkölthöz körettésztának is ajánljuk.   Főzési idő: 8-10 perc Összetevők: Liszt és tojás. Száraz, hűvös helyen tárolandó.

400 Ft / csomag
4000 Ft/kg

Édesburgonya palánta - Lila húsú - földlabdás

Batáta palánta Földlabdás Kiültethető május 15. után, alapos belocsolással. Vízigényes futó növény. Kedveliba laza talajt. Levele és gumója is fogyasztható. Kiásni októberben érdemes  a gumókat.

200 Ft / db
200 Ft/db

Kólaszörp

Kólaszörp 500 ml-es üvegpalackban Hűs szódával hígítva frissítő és egészen olyan hatású, mint a kólaital. Minőségét megőrzi bontatlanul gyártási időtől 12 hónapig. Felbontás után hűtve tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. Összetevők: Víz, cukor, kóla llatú üröm hajtás és citromsav.

1000 Ft / üveg
2000 Ft/l

Levendulaszörp

Levendula szörp 500 ml-es üvegpalackban Minőségét megőrzi bontatlanul gyártási időtől 12 hónapig. Felbontás után hűtve tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. Összetevők: Víz, cukor, levendulavirágzat és citromsav.

1000 Ft / üveg
2000 Ft/l
...

Mentaszörp

Mentaszörp 500 ml-es üvegpalackban Ez a szörp ún. marokkói menta fajtából készült, ami a többi mentához képest jóval aromásabb. Még mentás koktélok ízesítésére is alkalmas, nem csak frissítő szörpnek! ;) Minőségét megőrzi bontatlanul gyártási időtől 12 hónapig. Felbontás után hűtve tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. Összetevők: Víz, cukor, rózsaszirom és citromsav.

1000 Ft / üveg
2000 Ft/l

Reszelt tészta

Száraztészta tyúktojásból 100 g   Saját, kapirgálós tyúkjaink tojásából készült, emiatt nagyon szép sárga a színe. (10 tojás 1 kg liszthez) Levesbetétnek vagy akár tarhonya helyett is ajánljuk.   Főzési idő: 8 perc Összetevők: Liszt és tojás. Száraz, hűvös helyen tárolandó.

400 Ft / csomag
4000 Ft/kg