Mohácsi Kosár Bevásárló Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Dalmer-birtok

Dalmer-birtok

Dalmer Péter őstermelő és kistermelő - Mohács-Szőlőhegy

Feleségemmel és 4 gyermekemmel élek külterületen, a birtokunkon, ahol a család önellátásából indulunk ki és így jutunk a felesleg eladásáig, ami a garancia arra, hogy a legnagyobb gonddal, figyelemmel és a lehető legtermészetesebb módon termeljük meg és dolgozzuk fel terményeinket.

Így lesz a vevőink számára is magas minőségű az áru, hiszen a családunk asztalára is ugyanaz kerül nap, mint nap.

A biodiverzitás és ökologikus gondolkozás vezérel, így folyamatosan bővítjük 2009 óta a birtok méretét és fajgazdagságát, illetve mulcsolunk, sőt komposzthagyó mélymulcsos kertrészünk is egyre nagyobb és gazdagabb. Igyekszünk a lehető legjobban a természetes folyamatok segítői lenni. Minél inkább permetszer nélkül. (Sajnos még nem 100%-ban sikerül mindent így megmenteni, de igyekszünk tanulni a megfelelő módszereket.) Műtrágya nem fordul elő nálunk, csakis közeli állattartóktól szerzünk be trágyát a talajjavításhoz. Hibrid fajokat is kerüljük, igyekszünk saját magfogással dolgozni, tájfajtákat gyűjteni, azokat újra- és újravetni minden évben.

Termékpalettánkon gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, tyúktojás, savanyúságok, (ecetes és fermentált egyaránt) befőttek, szörpök, gyümölcslevek vannak, abszolút szezonális kínálattal. Feldolgozott áruink tartósítószerek, színezékek nélkül készülnek. Csomagolóanyagainkat igyekszünk minimalizálni és újrahasználató/újrahasznosítható anyaggal megoldani. A gombatermesztés a következő lépés, amin már dolgozunk, hogy mielőbb emelhessünk a termelt mennyiségeken, hogy eladni valónak is jusson. Valamint reméljük, hogy hamarosan családi gazdasággá válhatunk.

Célunk támogatni azokat, akik az 50 km-es diétát akarják tartani, illetve minél tisztább, egészségesebb ételeket fogyasztani, vagy a helyi értékeket erősíteni.

Vedd a helyit és a frisset, egészségeset!

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
tojásmentes
gluténmentes
cukormentes
állatkísérlet-mentes
biodinamikus, bio
pálmaolaj-mentes
tejmentes
vegán
SLS-mentes
parabénmentes
vegyszermentes
tartósítószer-mentes
Ár szerint
...

100%-os fehér szőlőlé

100 % rostos, fehér szőlőlé hőkezeléssel tartósítva. Hozzáadott cukrot, tartósítószert, ízesítőt, színezéket NEM tartalmaz! Vegyes fehérszőlőből készült, de már önmagában is finom, édes természetesen.   Legalább duplájára hígítva szoktuk itthon legtöbbször fogyasztani. Hűs szódával még frissítőbb. A gyerekeink ilyenkor csak "gyerekfröccsnek" nevezik. :)   Minőségét megőrzi: hűtés nélkül 12 hónapig. Felbontás után hűtőben tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. A termék alján leüllepedés és kikristályosodás előfordulhat, mely természetes folyamat és fogyasztható ezután is.

1000 Ft / üveg
1000 Ft/l
...

100%-os vörös szőlőlé

100 % rostos, vörös szőlőlé hőkezeléssel tartósítva. Hozzáadott cukrot, tartósítószert, ízesítőt, színezéket NEM tartalmaz! Oportó szőlőből készült, de nagyon édes eredendően.   Legalább duplájára hígítva szoktuk itthon legtöbbször fogyasztani. Hűs szódával még frissítőbb. A gyerekeink ilyenkor csak "gyerekfröccsnek" nevezik. :)   Minőségét megőrzi: hűtés nélkül 12 hónapig. Felbontás után hűtőben tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. A termék alján leüllepedés és kikristályosodás előfordulhat, mely természetes folyamat és fogyasztható ezután is.

1000 Ft / üveg
1000 Ft/l

Bodzaszörp

Bodzaszörp 500 ml-es üvegpalackban Minőségét megőrzi bontatlanul gyártási időtől 12 hónapig. Felbontás után hűtve tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. Összetevők: Víz, cukor, bodzavirágzat és citromsav.

1000 Ft / üveg
2000 Ft/l

Csicsóka - 500 g

Csicsóka   Mélymulcsos kertben termett, abszolút vegyszermentesen. Glikémiás indexe nagyon alacsony. Édes ízét a benne található inulin adja. Ezért cukorbetegek diétájába is jól beilleszthető.   A csicsóka a napraforgó rokona, de nem a magjáért, hanem a gyökérzetében fejlődő rizómájáért termesztjük. Éghajlatunkon nagyon későn, szeptember-októberben virágzik, így termést hozni, magot érlelni nem is képes.

500 Ft / csomag
1000 Ft/kg
...

Fermentált csicsóka

Fermentált csicsóka   Nem tartalmaz mást, mint darabolt csicsókát, sót, vizet és fűszer(ek)et. A csicsóka abszolút vegyszer mentesen termett a mélymulcsos kertünkben. Még a rozmaring is saját (és szintén vegyszermentes) termés. Jódozatlan sóval készült.   Hasonlóeljárással készül, mint a kalasszikus savanyú káposzta. Az erejedés nagyját lactobacillus-törzsek végzik, így a bélflórának is remek támogatója. kár egy antibiotikum kúra utáni felépülés visszavezető diétájába is beleillik. A benne rejlő tápanyagok mind megtalálhatóak ugyanúgy, mint a feldolgozatlan alapzöldségben (gyümölcsben), de az erjedés során ezek feltárulnak, könnyebben emészthetővé, felszívhatóbbá válnak az emésztőrendszerben.   Savanyúságként, csemegeként is, de további konyhai feldolgozás (főzés, sütés) után is fogyasztható.   Minőségét megőrzi bontatlanul gyártási időtől 12 hónapig. Felbontás után hűtve tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó.

850 Ft / üveg
1.18 Ft/ml
...

Fermentált fokhagyma

Fermentált fokhagyma   Nem tartalmaz mást, mint fokhagyma, sót, vizet. A sokhagyma abszolút vegyszer mentesen termett a kertünkben. Jódozatlan sóval készült.   Hasonlóeljárással készül, mint a kalasszikus savanyú káposzta. Az erejedés nagyját lactobacillus-törzsek végzik, így a bélflórának is remek támogatója. kár egy antibiotikum kúra utáni felépülés visszavezető diétájába is beleillik. A benne rejlő tápanyagok mind megtalálhatóak ugyanúgy, mint a feldolgozatlan alapzöldségben (gyümölcsben), de az erjedés során ezek feltárulnak, könnyebben emészthetővé, felszívhatóbbá válnak az emésztőrendszerben.   Savanyúságként, csemegeként is, de további konyhai feldolgozás (főzés, sütés) után is fogyasztható.   Minőségét megőrzi bontatlanul gyártási időtől 12 hónapig. Felbontás után hűtve tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó.

500 Ft / üveg
2.27 Ft/ml

Kólaszörp

Kólaszörp 500 ml-es üvegpalackban Hűs szódával hígítva frissítő és egészen olyan hatású, mint a kólaital. Minőségét megőrzi bontatlanul gyártási időtől 12 hónapig. Felbontás után hűtve tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. Összetevők: Víz, cukor, kóla llatú üröm hajtás és citromsav.

1000 Ft / üveg
2000 Ft/l

Levendulaszörp

Levendula szörp 500 ml-es üvegpalackban Minőségét megőrzi bontatlanul gyártási időtől 12 hónapig. Felbontás után hűtve tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. Összetevők: Víz, cukor, levendulavirágzat és citromsav.

1000 Ft / üveg
2000 Ft/l
...

Mentaszörp

Mentaszörp 500 ml-es üvegpalackban Ez a szörp ún. marokkói menta fajtából készült, ami a többi mentához képest jóval aromásabb. Még mentás koktélok ízesítésére is alkalmas, nem csak frissítő szörpnek! ;) Minőségét megőrzi bontatlanul gyártási időtől 12 hónapig. Felbontás után hűtve tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. Összetevők: Víz, cukor, rózsaszirom és citromsav.

1000 Ft / üveg
2000 Ft/l

Rózsaszörp

Rózsaszörp 500 ml-es üvegpalackban Minőségét megőrzi bontatlanul gyártási időtől 12 hónapig. Felbontás után hűtve tárolandó és 7 napon belül fogyasztandó. Összetevők: Víz, cukor, rózsaszirom és citromsav.

1000 Ft / üveg
2000 Ft/l

Sütőtök

Nagydobosi fajtású sütőtök saját fogású magból vegyszerek, műtrágya nélkül termesztett Héja szürke, belseje narancssárga Sülttöknek, főzéshez (pl. krémlevesnek, pürének) és sütésre alkalmas. Fagymentes helyen tárolandó. Kérhető 1-1.5 kg 2-3 kg 4-5 kg 6-7 kg 8-10 kg körüli méretben.

300 Ft / db
300 Ft/kg