Magyarul is lehet sajtot készíteni. A dunafalvi Kobolya Családi Gazdaság teheneinek teje ún. szénatej. Takarmányozásunk alapja a silótakarmányoktól mentes, bácskai ártér dús füvű kaszálóin termelt széna. Ennek köszönhetően, sajtjaink gazdag ízvilágúak, magas zsír- és fehérjetartalmúak. Szabadon tartott Jersey teheneink teje A2-es típusú tej, amelynek legfőbb jellemzője, hogy az általánosan ismert tejhez képest kedvezőbb élettani hatással bír, tejérzékenyek számára is könnyebben emészthető. Mindezen tulajdonságok alkalmassá teszik sajtjainkat a gasztrokultúra magas igényű elvárásainak. A magyar borkultúra mintájára a Kobolya is csatlakozik ahhoz az irányzathoz, melynek célja a Kárpát-medencei magyar sajtkultúra felzárkóztatása a nagy múltú sajtkészítő országokhoz. A Kobolya Családi Gazdaság azért dolgozik az év 365 napján, hogy az értő közönség asztalára kerülhessenek a kulináris élvezetet nyújtó sajtjai.