A mai rohanó hétköznapokban jólesik egy kis kényeztetés, akár csak egy különleges házias íz formájában. Ehhez szeretnék termékeimmel hozzájárulni, melyekhez a különböző terméseket vegyszermentesen termesztem és a tartósításnál is erre törekszem.
A mai rohanó hétköznapokban jólesik egy kis kényeztetés, akár csak egy különleges házias íz formájában. Ehhez szeretnék termékeimmel hozzájárulni, melyekhez a különböző terméseket vegyszermentesen termesztem és a tartósításnál is erre törekszem.
Összetevők: cukkini, ananász, ananászlé, cukor, pektin, aszkorbinsav. Az ananász gazdag C-vitaminban, de ezen kívül folsav, cink, kálium, magnézium, béta-karotint, B 6 vitamin, vas és kálium tartalommal is rendelkezik, jó hatással van az emésztésre bromelaint tartalma által, mangán forrás, lúgosító hatással rendelkezik és alacsony kalória tartalmú.
Összetevők: bodzabogyó, szőlő, cukor, aszkorbinsav, víz. A fekete bodza az egyik legkedveltebb gyógynövény, amelynek nyáron nyíló fehér virágját és ősszel beérő fekete bogyóit is hasznosíthatjuk. Az őszre kék színűvé váló bodza bogyók gyümölcssavat, C- és A-vitamint, cukrot, cseranyagot, nyomelemeket, illóolajokat és festékanyagot is tartalmaznak többek között. Meghűléskor erősítőként és izzasztóként alkalmazható, enyhe hashajtó hatású. A bodzabogyót nyersen ne fogyasszuk, mert magjai mérgezőek! Egyébként a bodza minden zöld része (így az éretlen bogyó is) enyhén mérgező. Hevítésre mérge lebomlik, hatástalanná válik. Így a bodza csak feldolgozva fogyasztható.
Összetevők: füge, szilva, cukor, citrom, pektin, aszkorbinsav, füszerek.
Összetevők: uborka, eritrit, só, víz, fűszerek, aszkorbinsav. A termék cukorbeteg és Reg-enor étrendben is fogyasztható. Kalória tartalma alacsony. Kálium tartalma miatt vízhajtó hatású. Az egyik legjobb emésztést segítő, ezért húsos ételek mellé kifejezetten ajánlott.
Összetevők: csipkebogyó, cukor, aszkorbinsav, citrom leve, víz. A csipkebogyó hazánk egyik legelterjedtebb gyógynövénye. Legtöbben immunerősítésre, meghűléses betegségek megelőzésére használják, magas C-vitamin tartalma miatt. A C-vitaminon kívül A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamint, pektint, ásványi anyagokat (pl.:magnézium) és aminosavakat is tartalmaz. Enyhe vizelethajtó hatása jótékonyan hat a vese működésére. Húsát diétázók, cukorbetegek is előszeretettel fogyasztják, mivel szabályozza a vércukorszintet. Előnyös a szív-és érrendszeri, keringési zavarokra, továbbá elősegíti a gyomornedvek működését, csökkenti a vérnyomást valamint stressz oldó hatású is.
Összetevők: csipkebogyó, cukor, citruspektin, aszkorbinsav, citrom leve, víz. A csipkebogyó hazánk egyik legelterjedtebb gyógynövénye. Legtöbben immunerősítésre, meghűléses betegségek megelőzésére használják, magas C-vitamin tartalma miatt. A C-vitaminon kívül A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamint, pektint, ásványi anyagokat (pl.:magnézium) és aminosavakat is tartalmaz. Enyhe vizelethajtó hatása jótékonyan hat a vese működésére. Húsát diétázók, cukorbetegek is előszeretettel fogyasztják, mivel szabályozza a vércukorszintet. Előnyös a szív-és érrendszeri, keringési zavarokra, továbbá elősegíti a gyomornedvek működését, csökkenti a vérnyomást valamint stressz oldó hatású is.
Összetevők: eper, szőlőlé, citrom leve, víz. Az eper gazdag antioxidánsokban, elsőrangú C-vitamin-forrás, továbbá jótékony hatású fitonutrienseket tartalmaz ellagitanninok és antocianinok formájában, kitűnő mangán forrás és alacsony kalória tartalmú.
Összetevők: eper, cukor, pektin, aszkorbinsav, vanília. Az eper gazdag antioxidánsokban, elsőrangú C-vitamin-forrás, továbbá jótékony hatású fitonutrienseket tartalmaz ellagitanninok és antocianinok formájában, kitűnő mangán forrás és alacsony kalória tartalmú.
Összetevők: cukkini, eritrit, citrom, citruspektin, aszkorbinsav, fahéjrúd, vanília. A termék cukorbeteg és Reg-enor étrendben is fogyasztható. A fahéj az emésztőszervekre gyakorolt jó hatásai mellett a szív- és érrendszerre, valamint a vércukorszintre is jótékonyan hat.
Összetevők: cukkini, cukor, citrom, pektin, aszkorbinsav, fahéjrúd, vanília. A fahéj az emésztőszervekre gyakorolt jó hatásai mellett a szív- és érrendszerre, valamint a vércukorszintre is jótékonyan hat.
Összetevők: kökény, cukor, citruspektin, aszkorbinsav, víz. Többnyire elsétálunk a kékes színű termés mellett, és nem is gondolnánk, milyen finomságok készülhetnek belőle. A kökény, mint gyógynövény a rózsafélék családjához tartozik, azon belül pedig a szilvafélékhez. Kevesen tudják, de rengeteg jótékony hatása van, így nem csak remek íze miatt érdemes használni. A bogyójából készült lekvárt első sorban vad húsok mellé szokták felszolgálni, hiszen ezeket tökéletesen kiegészíti a kökény savanykás íze. Bogyója magas C-vitamin-tartalommal rendelkezik; bővelkedik flavonoidokban, jótékony hatással bír többek között a szív- és érrendszerre; a terméséből készült lekvár emésztési zavarokra is alkalmas, erősen összehúzó, enyhe sebgyógyító és erősen szorító hatású.