Mohácsi Kosár Bevásárló Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Száz éves tanya tejtermékei

Száz éves tanya tejtermékei

Családi gazdaságunk a Mohácsi szigetben Dunafalva határában található. Egy száz éves tanya újraélesztésével jött létre. Számunkra a tanya otthon és munkahely egyszerre. Próbáljuk a hagyományos parasztgazdaságot figyelembe véve szervezni a gazdaságunk működését. Az állatoknak szükséges takarmány jó részét megpróbáljuk magunk előállítani, figyelembe véve a fenntarthatóság alapelveit törekedve minnél kevesebb ipari és vegyi anyag felhasználására vagy a teljes mellőzésére. A gazdaság ökológiai lábnyomát megpróbáljuk minimalizálni. Egészséges takarmányból lesz egészséges állat és egészséges tej. Nálunk csak egy minőség létezik amit mi is bármikor elfogyasztunk.

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
tojásmentes
gluténmentes
cukormentes
állatkísérlet-mentes
biodinamikus, bio
pálmaolaj-mentes
tejmentes
vegán
SLS-mentes
parabénmentes
vegyszermentes
tartósítószer-mentes
Ár szerint

Füstölt sajt

Füstölt sajtunk Jersey tehén tejéből készül. Azért ezt a tehénfajtát választottuk, mert ennek a tejének a tejzsír tartalma jóval magasabb az átlagos tehenekétől. Ettől a sajt zsírosabb, finomabb és jóval ízletesebb lesz. A füstölt sajtunk adalék, illetve tarósítószer mentes, a tarósításhoz csak konyhasót használunk, és akác fával füstöljük. A füstölt sajtot vákumcsomagolt formában  átlagosan 30dkg kiszerelésben értékesítjük.  A termék tejen, són és a füstön kívül nem tartalmaz mást, ez is teljes tejből készül. A füstölt sajt rántható, grillezhető mivel nem olvadó.

1350 Ft / csomag
4500 Ft/kg

Joghurt 50 dkg

Joguhtunkat hagyományos alapokon balkáni tejkultúrát figyelembe véve készítjük saját magunk által előállított kultúrával. Teljes tejből készítjük, így zsírtartalma magasabb, mint a kereskedelemben kapható termékeknél általában. A készítési eljárás is eltér a nagyüzemitől így az állaga is más. Kiszerelés: 500 g

500 Ft / doboz
1000 Ft/kg

Natúr friss sajt 30 dkg

Natúr sajtunk Jersey tehén tejéből készül. Azért ezt a tehénfajtát választottuk, mert ennek a tejének a tejzsír tartalma jóval magasabb az átlagos tehenekétől. Ettől a sajt zsírosabb, finomabb és jóval ízletesebb lesz. A sajtunk adalék, illetve tarósítószer mentes, a tarósításhoz csak konyhasót használunk. A sajtot vákumcsomagolt formában  átlagosan 30dkg kiszerelésben értékesítjük. (Egész guriga vásárlása esetén kedvezményesebb áron adjuk a sajtot.) A termék tejen és són kívül nem tartalmaz mást, ez is teljes tejből készül. A sajt rántható, grillezhető mivel nem olvadó.

1200 Ft / csomag
4000 Ft/kg

Natúr krémsajt 250 g

Natúr krémsajt hagyományos balkáni és közelkeleti termék alapján készül. Balkáni tejkúltúra nyomdokain teljes tejből, állítjuk elő. A terék kizárólag tejet tartalmaz, mentes mindenféle ipari és mesterséges anyagtól. Ezért íz, és állaga eltért a boltban kapható hasonló termékektől. Kiszerelés 250 g

850 Ft / doboz
3400 Ft/kg

Natúr sajt - fél guriga

Natúr sajtunk Jersey tehén tejéből készül. Azért ezt a tehénfajtát választottuk, mert ennek a tejének a tejzsír tartalma jóval magasabb az átlagos tehenekétől. Ettől a sajt zsírosabb, finomabb és jóval ízletesebb lesz. A sajtunk adalék, illetve tarósítószer mentes, a tarósításhoz csak konyhasót használunk. A termék tejen és són kívül nem tartalmaz mást, ez is teljes tejből készül. A sajt rántható, grillezhető mivel nem olvadó. Egy teljes guriga sajt súlya átlagosan 3 kg (2,2-3,8 kg között van).

5250 Ft / db
3500 Ft/kg

Tejföl 0,5 kg

Tejföl a túrógyártás egyik velejáró terméke, savanyított tejszín ahogyan nagyanyáink is készítették. A tejfölt hagyományos módon készítjük, mivel természetes alvasztót használunk ( levegőben és a tejben lévő tejsavbaktériumokat kihasználva) hosszabb ideig tart a folyamat éppen ezért lényegesen kevesebb laktózt tartalmaz.Tejfölünk zsírtartalma nem állandó mivel időszakonként változhat a tejünknek a zsírtartalma is, íze és állaga eltér a boltitól mivel teljesen más eljárással készül. Dobozos kiszerelésben 0,5 kg kicsomagolásban érhető el. Aki rakott krumplira szeretné a tejfölt, és úgy szereti, hogy a tejföl a tetején van, annak nem ajánljuk mivel "szégyenlős" és elbújik a krumpli közé. 

750 Ft / doboz
1500 Ft/kg

Túró 0,5 kg

A túrónkat ugyan úgy készítjük, mint az elődein tették azt száz évvel ezelőtt. Tejet hadjuk magától megaludni nem használunk hozzá oltót. Ezek után leszedjük róla a tejfölt amit feldobott a tetejére, majd melegítéssel szétválasztjuk a savót az alvadéktól. Kiszedjük belőle a túrót, felakasztjuk és hadjuk magától lecsöpögni. Ezt a terméket dobozos 500g kiszerelésben értékesítjük. Íze és állaga eltér a boltitól mivel más eljárással készül.

1000 Ft / csomag
2000 Ft/kg